důchod, důchody
DŮCHOD: STAROBNÍ | PŘEDČASNÝ | INVALIDNÍ | VDOVSKÝ | VDOVECKÝ | SIROTČÍ | PŘEDDŮCHOD

Ochrana osobních údajů, cookies

Na našich webových stránkách se zobrazují reklamy poskytované reklamními společnostmi třetí strany. Tyto společnosti mohou používat údaje (nikoli však jméno, adresu, e-mailovou adresu a telefonní číslo) o vašich návštěvách těchto i jiných webových stránek k poskytování reklam na zboží a služby, které vás zajímají. Chcete-li se o těchto postupech dozvědět další informace a chcete-li vědět, jak můžete těmto společnostem zabránit ve využívání uvedených údajů, klikněte sem.

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. Jak Google využívá data, když používáte tento web? Užíváním tohoto webu, vč. subdomén souhlasíte s využíváním souborů cookies.

Co jsou Cookies?

Cookies jsou malé datové soubory, které jsou ze serveru poslány do Vašeho prohlížeče a uloženy na Vašem počítači, takže webová stránka je schopna váš počítač rozpoznat.

Cookies mohou mít i formu tzv. session cookie. Tato cookie se dočasně připojí k vašemu počítači ve chvíli, kdy navštívíte webovou stránku, ale zmizí v okamžiku, kdy stránku opustíte. To znamená, že nejsou trvale uložena na Vašem zařízení.

Cookies na webových stránkách často slouží ke zlepšení jejich použitelnosti. Cookies nemohou poškodit soubory ve vašem zařízení ani zvýšit riziko nakažení počítačovým virem.

Podle stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů uživatel určuje v nastavení svého PC, resp. v nastavení prohlížeče, zda má prohlížeč umožnit webovské stránce ukládat cookies do koncového zařízení. Toto nastavení lze považovat za souhlas se zpracováním osobních údajů. Prohlížeč je nástrojem zprostředkování souhlasu. Souhlas však nemůže zhojit jiné nedostatky, resp. nezákonnosti zpracování osobních údajů. Souhlas splňuje definiční znaky souhlasu podle článku 4 bodu 11 GDPR: Je svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný. Souhlas je vykládán ve vztahu k účelu, prostředku a způsobu zpracování osobních údajů, nikoliv k produktu či webovské aplikaci, tedy je nadbytečné jednou udělený paušální souhlas například pro cookies třetích stran dále konkretizovat pro jednotlivý vyhledávač nebo zpravodajský server.

Pokud nesouhlasíte s využíváním cookies, změňte nastavení svého prohlížeče, příp. chcete-li online spravovat vaše nastavení cookies, vyzkoušejte projekt YourOnlineChoices.com.

Data ze všech kalkulaček zveřejněných na webu našedůchody.cz jsou jen vaše, nikam je neukládáme.

Důchodová poradna

Odpovědnost

Odpovědi poradce v důchodové poradně nejsou právně závazné, poradce nelze žalovat za jakékéli dopady vlivem jeho bezplatné rady. Autor článků a odpovědí v důchodové poradně nevystupuje jako odborník na témata zveřejněná na těchto stránkách. O dávkách důchodového pojištění rozhoduje Česká správa sociálního zabezpečení, příp. příslušné ministerstvo u příslušníků ve služebním poměru.

Pravidla důchodové poradny

  • Než položíte dotaz, použijte vyhledávání. Můžete si také přečíst odpovědi na často kladené otázky.
  • Důchodová poradna neslouží k určování důchodového věku. Zde je kalkulačka důchodového věku.
  • Důchodová poradna neslouží k hodnocení zdravotního stavu pro nárok na invalidní důchod - zdravotní stav není možné hodnotit přes internet.
  • Odpovědi vychází z právní úpravy účinné v době zveřejnění.
  • Otázky jsou anonymizovány - pokud uvedete jméno, nebude zveřejněno.
  • E-mailová adresa nebude předána třetí straně a nebude využita k zasílání reklamních sdělení.
  • Odesláním dotazu souhlasíte s jeho zveřejněním na webu naseduchody.cz a se zpracováním osobních údajů (podrobnosti dále), vč. e-mailové adresy a souhlasíte s těmito pravidly
  • Důchodová poradna je zdarma. Na odpověď není právní nárok.

Ochrana osobních údajů

Jako odesílatel dotazu do důchodové poradny berete na vědomí a souhlasíte s tím, že dotaz bude zveřejněn společně s odpovědí ve formě, v jaké byl odeslán. V dotazu nebude zveřejněno žádné jméno, příjmení ani e-mailová adresa.
Jako odesílatel dotazu do důchodové poradny souhlasíte se zpracováním všech údajů v dotazu uvedených, e-mailové adresy, IP adresy a údajů o prohlížeči a operačním systému. Žádný z údajů nebude využit pro marketingové účely, ani předán třetí straně. Údaje jsou zpracovávány pouze pro účely vyhotovení odpovědi a vyrozumění odesílatele dotazu o zveřejnění odpovědi, příp. pro doplnění dotazu.
Jako odesílatel komentáře pod jakýmkoliv článkem na webu naseduchody.cz souhlasíte se zpracováním všech údajů v dotazu uvedených, e-mailové adresy a IP adresy. Žádný z údajů nebude využit pro marketingové účely, ani předán třetí straně.

S výše uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to zasláním žádosti na mail naseduchody@naseduchody.cz.
Vezměte, prosím, na vědomí, že máte práva dle zákona o ochraně osobních údajů, tj. zejména že poskytnutí údajů je dobrovolné, že můžete bezplatně kdykoliv na adrese správce požádat o ukončení zpracování osobních údajů a jejich likvidaci, že máte právo na přístup k osobním údajům a právo na opravu těchto osobních údajů či blokování nesprávných osobních údajů.
Vezměte dále na vědomí, že podle GDPR, tedy od 25. května 2018, máte právo:

  • na přístup k osobním údajům, které sestává z práva získat od správce potvrzení, zda osobní údaje, které se vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím vymezeným v čl. 15 GDPR;
  • na opravu nepřesných osobních údajů, které se vás týkají, dále s přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení dle čl. 16 GDPR;
  • na výmaz ("právo být zapomenut"), které spočívá v tom, že správce bez zbytečného odkladu vymaže osobní údaje, které se vás týkají, jakmile již nebudou potřebné pro účely vymezené výše či jakmile odvoláte poskytnutý souhlas se zpracováním a nebude existovat žádný další právní důvod pro zpracování (viz čl. 17 GDPR);
  • na omezení zpracování osobních údajů v případech vymezených v čl. 18 GDPR;
  • na přenositelnost údajů dle podmínek čl. 20 GDPR;
  • vznést námitku proti zpracování osobních údajů dle čl. 21 GDPR;
  • nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které má pro vás právní účinky nebo se vás obdobným způsobem významně dotýká dle čl. 22 GDPR;
  • na oznámení případu porušení zabezpečení osobních údajů, pokud je pravděpodobné, že určitý případ porušení zabezpečení osobních údajů bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody fyzických osob dle čl. 34 GDPR.

Kontakt

Pro kontakt s námi můžete využít formulář v poradně, příp. mail naseduchody(zavináč)naseduchody.cz.

Ze všech sil se snažíme uržovat našedůchody.cz aktuální. Pokud narazíte na jakoukoliv najasnost nebo nepřesnost, kontaktujte nás, prosím, na mailu naseduchody(zavináč)naseduchody.cz.

Zákaz kopírování

© Je výslovně zakázáno kopírování a další šíření textových nebo obrazových částí webu naseduchody.cz, včetně subdomén, bez písemného svolení autora - nevztahuje se na studijní účely v případě uvedení zdroje.

CHCI ŽÁDAT O
Starobní důchod
Předčasný důchod
Invalidní důchod
Vdovský důchod
Vdovecký důchod
Sirotčí důchod
Předdůchod
POBÍRÁM
Starobní důchod
Předčasný důchod
Invalidní důchod
Vdovský důchod
Vdovecký důchod
Sirotčí důchod
Důležité
Výpočet důchodu
Poradna
- starobní důchody
- invalidní důchody
- pozůstalostní důchody
- předdůchody
Ostatní
Valorizace
Kontakty na OSSZ
PSSZ Praha
Zákony
Důchodový slovník

Vyhledávání zde.

Ochrana osobních údajů, kontakty, podmínky.